کتابهای نیم خورده!

۱۰ اسفند ۱۳۸۶  

 

 مهشاد عزیز ازم خواسته کتابهایی که نیمه کاره خوندم و بعد رهاشون کردم را لیست کنم! راستش کتابهایی که من نیمه خونده گذاشتمشون فقط به علت کمبود وقت و بعضی اوقات تنبلی خودم بوده و هیچ اشکالی به اصل کتاب وارد نیست و حتی مطالعه اش را به بقیه دوستان پیشنهاد می کنم!

 

و اما فهرست کتابهای نیم خورده ی من:

۱. فرمانهای شاهنشاهان هخامنشی؛ مولف: رلف نارمن شارپ (در این کتاب فرمانهای هخامنشی را به زبان آریایی(پارسی باستان) می خونیم که از خواهرم هدیه گرفتمش. قراره سر یه فرصت مناسب با هم زبان آریایی را از روی این کتاب یاد بگیریم!)

۲. انسان و سمبل هایش؛ مولف: کارل گوستاو یونگ (این کتاب را همون هفت سال پیش که خریدم شروع کردم خوندن اما وقتی به نیمه هاش رسیدم اونقدر با خوابها و رویاهای خودم درگیری پیدا کردم که رهاش کردم. مباحث کتاب حول ضمیر ناخودآگاه میچرخه و فکر می کنم بعد از سالها آمادگیش را پیدا کردم که دوباره بخونمش!)

۳. گیل گمش؛ برگردان: احمد شاملو (همیشه دلم می خواست قدیمی ترین افسانه ی دنیا را توی خونه داشته باشم و بخونمش که پارسال از دوستانم هدیه گرفتم به مناسبت روز میلادم! این کتاب را فوق العاده دوست دارم هم بخاطر سبک نگارش و مضمونش هم بخاطر تصویر سازیهای استاد ممیز)

۴. کودکان عقب مانده ذهنی؛ غلامعلی افروز (همیشه معتقدم این کودکان از هوش و عاطفه ی بالایی! برخوردارند هر چند هوش و یادگیریشون با آدمای عادی متفاوته اما دنیای خیلی زیبایی دارند و اشتباه از ما ست که اینجور بچه ها را دست کم می گیریم. یه مدته فکر آموزش نقاشی به این بچه ها توی پس زمینه ی ذهنم وجود داره. کسی می دونه من چطور می تونم با بهزیستی در این رابطه همکاری کنم؟؟؟)

۵. بیداری بودای درون؛ (الان نویسنده و مترجمش را به خاطر ندارم. این کتاب را حدود سه سال پیش که درگیر بودایسم و چاکراهای بدن و... بودم خریدم. یه جمله ی جالب از این کتاب بعد از سه سال به خاطرم مونده: انسانها در سه حالت به کائنات نزدیکترند ۱.هنگام مراقبه ۲.به هنگام اوج لذت جنسی ۳.هنگام عطسه کردن. می دونید چرا؟! چون در این سه مورد انسان از عالم مادی کنده می شه و رهایی خاصی را تجربه می کنه که در هیچ حالت دیگه ای وجود نداره!)

۶. رازهایی درباره ی زنان؛ مولف: باربارا دی آنجلیس (جلد اول این کتاب رازهایی درباره مردان هست. در اون زمان که خوندمش خیلی به روابط من کمک کرد. جلد دومش که این کتابه را تا نیمه خوندم البته حجم کتاب مربوط به زنان دو برابر حجم کتاب مردان هست. خوندن این دو کتاب باعث شد علت رفتارها و ناراحتی و درگیریهای خودم را در مواقع خاص متوجه بشم!)

۷. منطق الطیر؛ مولف: عطار نیشابوری (این کتاب را از دوستم سال ۷۹ به مناسبت تولدم هدیه گرفتم. منطق الطیر تنها کتاب عرفانی ست که فوق العاده بهش علاقه دارم.)

۸. استاد عشق؛ مولف: ایرج حسابی (این کتاب نگاهی به زندگی و تلاش های پروفسور محمود حسابی پدر علم فیزیک و مهندسی نوین ایران ست که بالاخره هفته ی گذشته چاپ بیست و هشتمش را خریدم و هم اکنون! دارم می خونمش.)

۹. خداوند الموت؛ ترجمه: ذبیح الله منصوری (اسم نویسنده ی کتاب یادم نیست اما این کتاب از معدود کتابهای تاریخی ست که من بسیار از خوندنش لذت بردم همینطور از ترجمه و افزودنیهای! آقای منصوری. با اینکه اون زمان دبیرستانی بودم و این کتاب برام سنگین بود اما تاثیر خودش را گذاشت. خداوند الموت تنها کتابی ست در این لیست که از کتابخانه به امانت گرفتم! باید اینم می خریدمش!)

۱۰. نیروی حال؛ (نویسنده ی این کتاب را هم به خاطر ندارم. به پیشنهاد دو نفر این کتاب را شروع به خوندن کردم اما اصلا با نیروی حال حال نکردم هر چند که ۹۰ صفحه اش را به زور خوندم!)

*****

۱. هنر به مثابه پیشه؛ مولف: برونو موناری (این کتاب را زمانی که می خواستم کنکور کارشناسی هنر بدم به پیشنهاد یه دوست خریدم. یادش بخیر!)

۲. اصالت در هنر و علل انحراف احساس هنرمند؛ مولف: احمد صبور اردوبادی (این کتاب را یادم نمیاد کی خریدم! فقط می دونم بیشتر از هفت ساله!)

۳. هنر در گذر زمان؛ مولف: هلن گاردنر (از ۸۰۰ صفحه ی این کتاب که در قطع رحلی ست ۹۰ صفحه اش را هنوز نخوندم؛ عوضش بعضی صفحاتش را چندین بار خوندم!!! آخه این کتاب یه جورایی مهمترین کتاب درسی منه! البته برای همه ی دانشجویان هنر.)

۴. هنر مدرن؛ مولف: نوربرت لینتن. (این کتاب را هم همیشه جسته و گریخته و بدون ترتیب خوندم و بیشتر رجوع برای رفع مشکلات درسیم بوده!)

۵. حقیقت و زیبایی؛ مولف: بابک احمدی (راستش من تا حالا با درسهای آقای احمدی ارتباطی برقرار نکردم با اینکه یه بار از نزدیک توی جلساتشون بودم و شخصیت و طرز صحبت کردنشون برام جالبه اما هنوز که نتونستم نوشته هاشون را بخونم. نمی دونم مشکل از من و بی علاقه گیم به فلسفه است یا از نوشته های ایشون!!! اما من کلا با آدمایی که کار هنری نمی کنند ولی درموردش اظهار نظر می کنند مشکل دارم.)

۶. زیبایی شناسی انیمیشن؛ مولف: مورین فرنیس (این کتاب را در همایش سال ۸۵ که به مناسبت روز جهانی انیمیشن در موزه ی هنرهای معاصر تهران برگزار شده بود خریدم.)

۷. فیلم نامه نویسی برای فیلم های انیمیشن؛ ترجمه و تالیف: اردشیر کشاورزی (این کتاب هم همراه کتاب قبلی خریداری کردم.)

۸. دایرة المعارف هنر؛ مولف: رویین پاکباز (این کتاب عشق منه! شاید نباید کتابهای مرجع مثل این کتاب را توی چنین لیستی نوشت چون معمولا دایرة المعارف ها را هیچ کس کامل نمی خونه اما برای یک هنرجو! واقعا شرم آوره که این کتاب را کامل نخونده و در واقع نخورده!)

۹. انیمیشن از نخستین گام ها تا اعتلا؛ مولف: بهروز غریب پور (اولین کتابی که در زمینه ی انیمیشن خریدم.)

۱۰. فلسفه هنر معاصر؛ مولف: هربرت رید (گفتم که با فلسفه اونم از نوع هنریش مشکل دارم! اما می خونمش به زودی!)

 

* اکثر کتابهای قسمت دوم برای من کتابهای درسی محسوب می شه!

* وقتی به این بازی دعوت شدم به نظرم خیلی بازی بی هیجان و لوسی میومد اما وقتی شروع کردم نوشتن از نیمه خوانده ها، واقعا از خودم خجالت کشیدم، چون پی بردم به اینکه چقدر کار نیمه تمام و رها شده دارم. تلنگر سنگینی از این بازی بهم وارد شد و ممنونم از مهشاد عزیزم بابت این هشدار!

* یه چیزی را هم اعتراف کنم: من تازگی ها متوجه شدم مرض کتاب خریدن دارم. من کلا جزء اون دسته ی کمیاب خانم ها هستم که اصلا حوصله ی خرید کردن ندارند! اما شدیدا از چرخیدن توی کتابفروشی و خرید کتاب تا آخرین ریال ته جیبم حال می کنم! خب طبیعیه که وقت نمی کنم همه شون را بخونم!!!

نظرات 13 + ارسال نظر
رویا شنبه 11 اسفند 1386 ساعت 01:44 ب.ظ http://verya56.blogfa.com

سلام !

خوبی؟ آخ اسم دایره المعارف هنر و هنر در گذر زمان رو اوردی!

داغ دلم تازه شد! من برا کنکور ارشد تمام دایره المعارف رو

فیش برداری کردم!!!!

هورام شنبه 11 اسفند 1386 ساعت 04:13 ب.ظ

اوههههههههههههه چقدر نصفه کاره داری؟؟؟؟؟
منطق الطیر!!!!! خوب حق داری عزیزم

مهشاد شنبه 11 اسفند 1386 ساعت 08:35 ب.ظ http://www.delaaviztarin.persianblog.ir

ممنون عزیزم:*

محدثه شنبه 11 اسفند 1386 ساعت 11:22 ب.ظ http://mohadesej.blogfa.com

آخ جون ! بازی!!!
زود زود می نویسم!

ایمان یکشنبه 12 اسفند 1386 ساعت 10:31 ق.ظ http://www.imanazadi.blogfa.com

بازی جالبی واسه دعوتت ممنون . احتمالا بتونه جای بازی یلدا رو بگیره

مینو دوشنبه 13 اسفند 1386 ساعت 08:39 ق.ظ http://portraiture.blogfa.com

سلام آدمک جان
اینم شد کار که برامون درست کردی؟! من توسط ایمان به نوشتن کتابهای نیمه خونده دعوت شدم .بیا تو وب من تا بهت بگم چی مونده تا بخونم...

مهربانو دوشنبه 13 اسفند 1386 ساعت 10:00 ق.ظ http://BARAN-BAHARI52.BLOGFA.COM

چطوری عزیزم؟

مهشاد سه‌شنبه 14 اسفند 1386 ساعت 01:37 ب.ظ

:)

مورنا سه‌شنبه 14 اسفند 1386 ساعت 02:38 ب.ظ http://morenna.blogfa.com

سلا.چطوری؟انگار رفته بودی سفر! بالاخره برگشتی پس. من یا کتابی و نمی خونم یا تمومش میکنم تو چطوری تونستی این همه کتابو نیمه کاره رها کنی!

هانی پنج‌شنبه 16 اسفند 1386 ساعت 02:42 ب.ظ http://entezar1163.blogfa.com

سلام
با مطلب (دوستان عزیز روزی آزموده میشویدکه چقدر به دوستی خود ارزش میدهید)یا بهتر بگم، یه در خواست بزرگ از تو دوست عزیز بروزم.
در صورت عضو شدن به من خبر دهید.

مهشاد ف پنج‌شنبه 16 اسفند 1386 ساعت 06:40 ب.ظ

آخ ... چه تغییر نام دلچسبی...

مهشاد پنج‌شنبه 16 اسفند 1386 ساعت 06:41 ب.ظ

همون مهشادم ها! ف ش زیادی بود :دی

مرتضی جمعه 17 اسفند 1386 ساعت 03:15 ب.ظ http://www.kaboose-tanhai.blogsky.com

همین جوری رد میشدم :D
................!!!!!!!!!!!!!

برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد